«Брудні гроші стануть хабарникам поперек горла!»

Найбільші зусилля громадянського суспільства України спрямовано нині на допомогу силам АТО. Але не можна забувати й про такі внутрішні проблеми, як «перетікання економіки в тінь» і корупцію, бо вони не менш небезпечні, ніж зовнішня агресія та сепаратизм.  

Основне джерело живлення тіньової економіки, обсяг якої в Україні становить, за деякими даними, близько 50% – це корупція. Багато хто в Україні вважає вигіднішим замість сплати податків та митних платежів давати хабарі окремим посадовцям. А це розбещує й деморалізує і самих чиновників, і тих, хто їм «дає на лапу». Адже поза законом при цьому опиняються обидві сторони корупційної оборудки!

Зрозуміло, що в нинішніх обсягах тіньова економіка і корупція є тим злом, що загрожує самому існуванню нашої держави. Вони відбивають стимули до розвитку бізнесу, заохочуютьв громадянах зневагу до закону та породжують у них зневіру в самому існуванні держави. Проте, на щастя, в Україні швидкими темпами формується громадянське суспільство. Його представники – і політичні активісти, і громадські діячі, не раз довели на практиці свою ефективність у боротьбі з корупцією.

3 1

Тому Політична партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» вирішила об’єднати свої антикорупційні зусилля з активістами громадських організацій. Перевага надається тим з них, які показали себе найбільш послідовними, принциповими та ефективними. 21 квітня керівник секретаріату Сумської територіальної організації Олег Роговенко та правозахисник, лідер Сумського обласного осередку «Міжнародного комітету боротьби з корупцією та тіньовою економікою», колишній правоохоронець Дмитро Мальцев, оголосили про об’єднання зусиль своїх організацій.

«Задля викорінення корупції на Сумщині ми будемо системно та за конкретними напрямками робити все, що від нас залежить, – заявив Олег Роговенко. – Наша мета не тільки виявляти корупційні схеми, але й контролювати, настільки оперативно й адекватно реагують на факти корупції компетентні органи». «Дії нечистих на руку чиновників матимуть з нашої подачі такий суспільний резонанс, що «брудні гроші» стануть їм поперек горла!» – додав до його слів Дмитро Мальцев.

4 5