Активісти «Солідарності» подарували «Шосткинську берегиню» родині Демешко

Напередодні будь-якого свята мають траплятися дива та подарунки долі. Цього року День Шостки став подвійно приємним не тільки  для шосткінської родини Демешко, а й для сім’ї Черевань із м. Черкаси.

Нагадаймо, що минулого року уся Шостка поспішала врятувати життя маленького Іллі Демешко.  Сьогодні хлопчик разом з мамою Наталією перебуває на лікуванні в Італії. Завдяки дивовижному збігові обставин, його маму намалювала черкаська художниця – Тетяна Черевань!

Миткиня вже четвертий рік поспіль працює над випуском календарів, кошти від продажу яких перераховуює на благодійність (підтримку Черкаського онкогематологічного центру).  Найбільш відомою колекцією художниці стала підбірка робіт «Жінки-берегині»…. Випущені з друку календарі мають високу популярність по всій країні. Шосткинці теж долучилися до благодійної справи, замовивши ці роботи. Неможливо було не помітити, що одна з берегинь дуже схожа на Наталю Демешко.  Сьогодні родина Черевань (через тяжку хворобу сина) дуже потребує грошової допомоги. Розпродаються картини, надсилаються листи до благодійних фондів, звертаються до простих людей.

Через це Шосткинська міська організація ПАРТІЇ ««БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» прийняла рішення зробити до Дня Шостки подвійний подарунок – для родини Демешко та для маленького Михайлика Поліщука, сина художниці Тетяни Черевань.

«Ми придбали картину, яку назвали для себе умовно «Шосткинська берегиня», та подарували її родині Демешко – передали через родичку Олену.  Жінка зображена на картині так схожа на Наталю Демешко – молоду маму, якій вдалося пережити неймовірне: зібрати кошти, не втратити надію та віру,  залишившись при цьому відкритою, оптимістичною, та чуйною. Це – гідний приклад для всіх шосткинських  жінок», – в один голос зауважили представниці жіночого крила Шосткинської «Солідарності». Картина сподобалась і Іллі Демешко. З далекої Італії хлопчик надіслав листівку і привітав усю Шостку з Днем народження!

УРОЧИСТА МИТЬ ОБМІНУ ПОДАРУНКАМИ НАТАЛКА БЛИЖЧЕ