Представники «Солідарності» презентували проект «Бюджет 2016: громаді міста»

Бюджет розвитку міста Суми на 2016 рік повинні формувати сумчани, – впевненість у цьому висловили представники фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Сумській міській раді.

«Ми зараз розпочинаємо новий проект, у ході якого будемо збирати пропозиції сумчан щодо об’єктів, на які варто спрямувати бюджетні кошти. Адже ніякий депутат, ніякий чиновник не знає краще за сумчан, що потрібно розвивати у місті», – зазначив депутат Сумської міської ради від партії «Солідарність» Дмитро Лантушенко.

За його словами, за останні півтора роки так і не було розроблено стратегії розвитку міста Суми. І проект «Бюджет 2016: громаді міста» є як раз першим кроком до розробки стратегічного плану розвитку міста.

Олексій Рябенков, депутат Сумської міської ради від партії «Солідарность» розповів про етапи проекту. Так, в громадських місцях міста будуть розташовані спеціальні скриньки з анкетами для збору пропозицій, які потім будуть проаналізовані. Паралельно депутати від «Солідарності» проведуть ряд громадських слухань на своїх округах. Після систематизації усіх пропозицій пріоритети бюджету на 2016 рік будуть розглянуті на загальноміських громадських слуханням. За результатами обговорення буде сформовано відповідну пропозицію для депутатського корпусу.

«Люди повинні розуміти, що бюджет розвитку – це конкретні речі. Це може бути утеплення фасадів дитячих садочків та шкіл, ремонт доріг, тощо. І пріоритетність мають вирішувати саме сумчани», – зазначив Олексій Рябенков.

IMG_0765

Залишити свої пропозиції можна у спеціальних скриньках, також пропозиції можна відіслати на електронну пошту budget.sumy@gmail.com або повідомити за телефоном (066)6888578.