Сумські лікарні мають отримати додаткові кошти вже в лютому

Про це зазначила голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту, депутат фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» в Сумській міськраді Ольга Волошина під час огляду медичних закладів Сум.

«Протягом двох днів члени комісії особисто відвідали та оглянули близько 10 медичних закладів Сум та пересвідчилися в тому, що додаткові кошти на вирішення медичних питань необхідні», – наголосила Ольга Волошина.

«Головні зміни до бюджету мають бути внесені в березні, де на медичні заклади буде виділено серйозні видатки, наразі ж йде мова про те, щоб вже в лютому направити додаткові субвенції на найнеобхідніші речі, які потребують лікарні», – поінформувала голова комісії.

За її словами, члени комісії одноголосно підтримують ініціативу виділення додаткових коштів, адже якби красномовно міська влада не рапортувала про покращення, зокрема і в медицині, навіть неозброєним оком видно, що є над чим працювати.

DSCN1643 DSCN1646 DSCN1641

«Застаріле медичне обладнання, жахливий стан лікарняних кабінетів, потріскані стіни, заіржавілі батареї – все це прикра реальність міської медицини, яку негайно необхідно змінювати, адже йде мова про здоров’я людей. Гаяти час на розмови не потрібно, а прийняти вольове рішення і направити додаткові кошти на кожен медичний заклад», – поділився думкою член комісії, депутат фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віталій Мельник.

Також члени комісії написали звернення на міського голову Сум з пропозицією передати у власність громади Сумського району садибу Харитоненка на вулиці Троїцькій, де створити Сумську районну лікарню.

Зважаючи на думку громади, одноголосним рішенням члени комісії також внесли зміни до статуту, згідно яких було створено Соціально-реабілітаційний центр для учасників АТО та їх сімей за адресою Г.Кондратьєва, 165.