Олексій Рябенков: «Заборговані гроші вже сьогодні надійдуть на картки працівників КП «Електроавтотранс»

Голова тимчасової контрольної комісії з діяльності КП «Електроавтотранс», депутат від фракції «БПП «Солідарність» в Сумській міськраді одним з перших прибув на підприємство, працівники якого не вивели тролейбуси та автобуси на лінії, розпочавши безстроковий страйк, з вимогою повністю погасити заборгованість із заробітної плати.

«Два мільйони гривень вже перераховуються на підприємство. Бухгалтерія КП «Електроавтотранс» робить все можливе, щоб люди вже сьогодні отримали перші кошти та припинили страйк, але питання в тому, чому міська влада сама загнала людей в «боргову яму», змусивши працівників вдатися до радикальних мір», – зазначив Олексій Рябенков.

За його словами, фракція «БПП «Солідарність» на наступній сесії буде піднімати питання виділення КП «Електроавтотранс» додаткових коштів.

«На 24 лютого буде винесено питання про виділення трьох мільйонів гривень, не виключено, що сума може бути більшою, в залежності від потреб тролейбусників. І в проектах рішень ми будемо писати про напрямки використання коштів, щоб не вийшло так, як сьогодні, що гроші ми направили, а фінансисти їх не направили на підприємство», – підкреслив Олексій Рябенков.

Також депутат підняв питання державної субвенції на компенсацію пільгового перевезення громадян. Саме її відсутність, наголосив, є основною причиною проблем на підприємстві. У зв’язку з цим Олексій Рябенков буде ініціювати запровадження компенсаційного механізму, коли необхідні кошти будуть виділятися з міського бюджету.

Спілкуючись з колективом КП «Електроавтотранс», Олексій Рябенков пообіцяв особисто проконтролювати погашення заборгованості із заробітної плати та закликав людей припинити протести, вивівши транспорт на маршрути.