В Сумах панує анархія. В центрі міста встановлюють зупинки без жодного дозвільного документу

Депутати фракції «Солідарність» в Сумській міськраді зафіксували факт незаконного встановлення зупинок громадського транспорту київською фірмою ООО «РТМ Україна».

«Вчора, близько 22.30 депутати фракції «Солідарність» прибули на вулицю Петропавлівську до зупинки «Покровська площа», де активно йшли роботи зі встановлення нової конструкції зупинки. На прохання надати хоча б якісь дозвільні документи на виконання робіт нам відмовили, пояснивши, що договір на виконання робіт знаходиться на розгляді в Міськраді, тому що влада ще не прийняла остаточне рішення. Тим не менше, виконавців робіт це не зупинило і вони розпочали встановлювати зупинку на свій розсуд», – розповів під час прес-конференції в Сумському обласному прес-клубі депутат фракції «Солідарність» В’ячеслав Степченко.

Дослівно цитуючи представника київської фірми варто сказати, що дозвіл на установку зупинки дав «директор міста». Хто саме цей таємничий директор досі достеменно не відомо. «Ми викликали поліцію, яка зафіксувала на місці правопорушення з незаконної установки зупинки. Сьогодні має бути розпочата кримінальна справа», – повідомив В’ячеслав Степченко.

Варто наголосити, що земельні роботи проходили в історичній частині Сум, працівники виконували монтаж, вкопуючись глибше 30 см і знову ж таки – жодного дозволу від відділу благоустрою у ООО «РTM Україна» не знайшлося.

«Висновок один – роботи зі встановлення зупинки розпочаті без жодного дозвільного документу. Ані на сесії, ані на погоджувальних радах, ані на засідання міськвиконкому навіть не проговорювалося дане питання, бо певно викликало б чимало зауважень. Зупинка швидше нагадує шпаківню, а не комфортне місце очікування громадського транспорту, де можна сховатися від вітру, дощу та сонця», – резюмував В’ячеслав Степченко.

Не менше шокує фінансова сторона питання. За словами голови спілки «Асоціації рекламістів Сумщини» Наталії Люлько, вартість установки зупинки близько 100 тисяч гривень, окупність її – 15 років! І це при тому, що зупинка скляна і навряд чи вистоїть 10 років, переконана Наталія Люлько.

IMG_2315 IMG_2289

«ООО «РTM Україна» практикує встановлювати по регіонах списаний київських металобрухт, тобто не нові конструкції, а ті, що відслугували вже в столиці», – повідомила Наталія Люлько. На разі депутати фракції «Солідарність» планують з’ясувати, чому в Сумах бездозвільно встановлюються зупинки, рекламні бігборди та, хто той «директор міста», який дає на це свій дозвіл!?

12325900_585497134938271_136916344_o 12722579_585497184938266_1425769737_o