Олексій Рябенков: «Співпраця з Майкрософт дасть можливість ефективніше підійти до використання інформаційних технологій»

Про це зазначив депутат фракції «Солідарність» в Сумській міськраді під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Сумською міською радою та «Майкрософт Україна».

Меморандум про взаєморозуміння передбачає співпрацю у галузі реалізації проектів ініціативи Microsoft CityNext у місті Суми. Долучення до глобальної ініціативи Microsoft CityNext – можливість для міста Суми стати на шлях технологічного розвитку та отримати статус одного з найбільш інноваційних міст України.
Впровадивши сучасні технології в процес муніципального управління, Суми перетворяться в «розумне» та сучасне місто, яке відкриває перед бізнесом нові можливості, а також забезпечує громадян електронними сервісами, що ставлять потреби людей на перше місце.

«Підписання меморандуму з Майкрософт стало результатом основних складових: досвід роботи ПАТ «Сумське НВО» з компанією Майкрософт щодо впровадження рішень, бачення реалізації проектів в місті Суми з боку команди «машинобудівників» та готовність до змін Сумської міськради. При організації підписання меморандуму метою було створити передумови, які здатні реалізувати тільки спільними зусиллями – влада, жителі міста та ІТ-команда з відповідними повноваженнями», – зауважив Олексій Рябенков.

«Microsoft Lync вже майже рік успішно використовується у роботі контакт-центру ПАТ «Сумське НВО». Цей досвід може стати корисним для міськради у процесі впровадження системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації. Адже рішення Microsoft дозволяють гарантувати високу масштабованість і катастрофостійкість інфраструктури», – зазначив депутат.

535147_1166929409992906_1675248578338431067_n