В Сумах комісія рекомендує звільнити чинного директора КП «Міськсвітло» та провести новий конкурс

Такий вердикт по завершенні відкритого засідання оголосив голова тимчасової контрольної комісії з розслідування діяльності КП «Міськсвітло», заступник голови фракції «Солідарність» в Сумській міськраді Дмитро Хандурін.

«Сьогодні ми провели підсумкове відкрите засідання нашої комісії для того, щоб кожен член комісії на розсуд громадськості зміг представити результати своєї перевірки аби громада знала, що коїться на комунальному підприємстві та, відповідно, дала публічну оцінку діяльності керівництва КП «Міськсвітло», – зазначив Дмитро Хандурін.

Проаналізувавши документи КП «Міськсвітло», члени комісії виявили завищення ціни з багатьох позицій і рекомендували міському голові визнати роботу підприємства незадовільною та звільнити нинішнього директора – Миколу Пархоменка.

Члени комісії надали документи, що підтверджують необґрунтоване завищення цін на закупку продукції КП (опори, лампи і кабелі) більше 20% в порівнянні з цінами маркетів «Рони» (16,5 %) і «Епіцентра» (18,5 %).

До того ж, одним із співвласників фірми, яка постійно ставала переможцем більшості тендерів і, при цьому не мала найнижчі ціни на свою продукцію, виявився головний інженер КП «Міськсвітло» Олександр Авраменко.

IMG_2322 IMG_2356

За словами експерта, депутата фракції «Солідарність» в Сумській міськраді Олексія Рябенкова, за результатами перевірки з’ясувалося, що на підприємстві практично відсутній матеріальний облік, жодного акту випробування на ті ж самі лампочки, відсутнє будь-яке кваліфіковане управління.

«Високі ціни на продукцію директор КП «Міськсвітло» неодноразово пояснював постійними коливаннями курсу долара. Тож варто наголосити, що ціни, вказані в документації підприємства за 2015 рік, є вищими за ринкові навіть на сьогоднішній день, при тому, що курс долара в 2015, на момент закупівлі, становив 21,26 грн /долар , а на час перевірки – 26,01 грн/долар», – резюмував Дмитро Хандурін.