Несанкціонованого видобування природніх надр на Сумщині не буде – Володимир Токар

Про це заявив депутат фракції «Солідарність» в Сумській облраді, голова комісії з питань земельних та водних ресурсів, використання надр, екології, довкілля та лісового господарства під час обговорення звернення жителів Шосткинського району щодо несанкціонованого видобування піску на території Івотської сільської ради.

Голова Шосткинської райради Віктор Долиняк, який доповідав з цього питання, наполягав, що кошти від видобутку корисних копалин мають надходити до місцевих бюджетів і просив допомоги у обласної ради.

Наразі кар’єр незареєстрований, немає ліцензії на видобуток, тож депутати вирішили звернутися до Верховної ради, аби врегулювати це питання на законодавчому рівні. Також є пропозиція написати листа до обласних рад, аби залучитися підтримкою колег з інших регіонів України, адже ця проблема типова для всіх.

«Проблему треба зрушувати з місця, і ми це робимо. За фактами несанкціонованого видобування піску чи інших природніх ресурсів копачі мають притягуватися до відповідальності», – зазначив голова комісії Володимир Токар.

Він виступив з ініціативою на наступне засідання комісії запросити правоохоронців, аби заслухати про їхню роботу у цьому напрямку, адже на сьогодні – це їхня компетенція.

sorada.gov.ua-0525-110940-02 sorada.gov.ua-0525-111020-04