В Сумах біля Легкоатлетичного манежу «поселився» олімпієць

Сьогодні біля Легкоатлетичного манежу ім. В. Голубничего відкрили пам’ятник «Олімпієць», прототипом для якого став дворазовий чемпіон Олімпійських ігор, сумський скороход Володимир Голубничий, який відсвяткував минулого тижня 80-річний ювілей.

Ріст олімпійця, вилитого з бронзи, 1,8 м., важить він близько 700 кг. В планах біля манежу також створити алею, де могли б розташуватися контактні скульптури всіх відомих спортсменів, які прославляли наше місто та область.

На урочисте відкриття завітав голова фракції «Солідарність» в Сумській міськраді Дмитро Лантушенко, представники міської та обласної влади, спортсмени, сумчани і, звісно ж, сам Володимир Голубничий.

«Контактна скульптура Олімпійця-ходока тепер буде прикрашати наше місто і не дасть забути молодому поколінню про великі перемоги наших земляків», – наголосив Дмитро Лантушенко.

Багато було сказано теплих слів з нагоди дня народження нашого земляка-олімпійця. Проте кожен, хто брав слово, відзначив, що сьогоднішня подія є непересічною для Сум. Адже відкрили не лише скульптуру, але й увіковічнили славні олімпійські традиції, які має наше місто.