Депутат БПП – Не втрачаємо час, роз’яснюємо людям про порядок та документацію щодо створення ОСББ

Депутат фракції «Солідарність» в Сумській міськраді В’ячеслав Степченко є одним з лідерів серед своїх колег за кількістю зустрічей з виборцями щодо роз’яснення людям новацій в законодавстві по створенню ОСББ. Чергову зустріч депутат провів з мешканцями будинків по вулиці Харківській. На зібранні також був присутній голова Асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «СУМЩИНА» Роман Гученко.

За словами В’ячеслава Степченка, Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти спільним майном. Однак, що саме визначає цей закон сьогодні, на превеликий жаль, знають не всі. Незважаючи на те, що 1 липня вже минуло і люди б мали визначитися з формою управління у своєму будинку та ми не втрачаємо час, щоб роз’яснити сумчанам як створити ОСББ та взяти управління в свої руки, або обрати того, хто буде керувати будинком. Якщо цього мешканці не зроблять, то тоді орган місцевого самоврядування призначатиме «управдомів» сам.

В’ячеслав Степченко вважає, що монополія ЖЕКів має всі перспективи залишитися, усі закони про зміни у сфері ЖКГ фактично лише на папері й міська влада сприяє тому, щоб залишити усе як є, не роз’яснюючи людям, як треба вчинити.

Голова Асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «СУМЩИНА» Роман Гученко вважає, що перш за все в управителі будинком люди хочуть бачити чесного господарника й знати, як використовують їхні гроші.

«Мене обрали головою ОСББ два роки тому. Після того ледь не щодня приходять люди з консультаціями, як утворити ОСББ або з проханнями обслуговувати їхній будинок. Головне, коли люди шукають управителя чи думають про організацію, яка буде обслуговувати їхній будинок, то мешканців цікавить те, щоб вони чітко знали, на що йдуть їхні кошти, чи раціонально їх використовують. Люди хочуть чесності, бо в Україні кругом говорять, що то там крадуть, то сям. Зваживши на наш досвід, я скажу, що від голови залежить 90% успіху ефективності ОСББ, адже окрім чесності, людина повинна бути хорошим господарем», – зауважив Роман Гученко.

13620943_1150034851727252_4074748021769316429_n 13627083_1150034831727254_8819806913012821536_n