Вікторія Гробова : Робоча група, яка займається питаннями встановлення лічильників газу, має знайти вихід з положення

Про це депутат фракції «Солідарність» в Сумській облраді повідомила під час ефіру на одному з сумських телеканалів. За словами Вікторії Гробової, сьогодні в Сумах створена робоча група, яка опрацьовує питання встановлення лічильників газу на багатоквартирні будинки Сум. Зважаючи на невдоволення людей встановленням лічильників газу, депутати «Солідарності» були одними з ініціаторів створення групи, яка опрацює всі питання і можливості, як вийти із даної ситуації.

«Закон за яким зараз проводиться встановлення лічильників був прийнятий ще в 2011, а вступив в дію з 1 січня 2012 року. Пройшло вже багато часу протягом якого ані представниками облгазу, ані міськими чиновниками не було проведена належна роз’яснювальна робота серед населення, щоб донести людям суть встановлення, а також те, що було прийнято безліч нормативних актів, починаючи з Закону про забезпечення комерційного обліку природнього газу та Закону про ринок природнього газу», – зазначила Вікторія Гробова.

За її словами, люди про ряд законодавчих змін просто не знають, тому так радикально зустрічають газовиків, які без попередження встановлюють загальнобудинкові лічильники. Якби все це та багато іншого було вчасно донесено до людей – ми б на сьогодні мали набагато менший градус невдоволення у суспільстві, наголосила депутат.