Корупція в цифрах: Сумський міський голова заявляє про встановлення 18 дитячих майданчиків, реально ж встановлені тільки 3

Депутати фракції «Солідарність» в Сумській міськраді Дмитро Лантушенко, Дмитро Хандурін та Дмитро Наталуха провели прес-конференцію, на якій пояснили: чому сумчани не дочекаються цього року нових дитячих майданчиків.

Депутати розповіли про те, що мер Сум Олександр Лисенко не може керувати підрозділами міськради навіть на прикладі установки дитячих майданчиків та натякнули на корупційні схеми, які складають в управлінні капітального будівництва.

«Вчора на погоджувальній раді перед сесією, яка відбудеться 28 вересня, мер Сум Олександр Лисенко, начальник управління капітального будівництва Віталій Шилов та директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко заявили, що цього року не будуть встановлені ті дитячі майданчики, які обіцяли, – поділився Дмитро Лантушенко. – Ми голосували за бюджет на 2016 рік з урахуванням того, що буде виділено 1 мільйон гривень на майданчики. Крім того, була домовленість пізніше внести зміни в бюджет і додати ще 2 мільйони на ці цілі. А зараз вони заявляють, що дитячих майданчиків не буде. Головна причина – те, що ніхто не хоче брати їх на баланс і обслуговувати їх. Ми за нашу каденцію, це не повний рік, вже 7 разів приймали рішення по дитячих майданчиках. Спочатку передавали їх «Сумижитло», потім департаменту інфраструктури, ЖЕКам, на цю сесію знову будуть якісь зміни. На сьогодні з 86 майданчиків, які повинні були бути передані на баланс, тільки один знайшов свого «господаря». Міська влада не хочуть брати відповідальність на себе. Тому зараз, якщо раптом, не дай Бог, на майданчику щось трапиться, ні з кого питати», – зазначив Дмитро Лантушенко.

unnamed-3 unnamed-4

Решта депутатів поскаржилися, що на дитячі майданчики по їх округах були закладені депутатські гроші, проте вже кінець року, а майданчиків немає, і швидше за все не буде, куди ділися обіцяні кошти – теж питання, відповідь на яке мають знайти правоохоронці. Засоби, які можна було витратити на дахи, ліфти, дороги і тому подібне, будуть переведені на наступний рік.

На думку депутатів, Віталій Шилов, Григорій Яременко та начальник управління комунального майна Василь Щербак просто не можуть домовитися.

Як повідомив Дмитро Хандурін, за його інформацією, в цьому році було встановлено всього три дитячих майданчики за депутатські кошти. Що цікаво, один з яких – на Веретенівці – на окрузі депутата від «Батьківщини» Світлани Липової. «Чому одним можна, іншим не можна? – Запитує Дмитро Хандурін. – Ми не розуміємо».

Знаючи, що депутати «Солідарності» будуть давати прес-конференцію міська влада поспішила повідомити на офіційному сайті, що в Сумах з’явилися 18 нових майданчиків. Повідомляється, що майданчики в основному з’явилися у дошкільних навчальних закладах, перш за все спеціальних і на прибудинкових територіях. Придбання та установка майданчиків відбувалося за рахунок коштів міського бюджету. Самі ж адреси встановлення дитячих майданчиків не вказано.

Депутати фракції «Солідарність» сподіваються, що відповідні органи звернуть увагу на самочинне розпоряджання бюджетом міської влади та приймуть відповідні міри.

unnamed-5 unnamed-6