В’ячеслав Степченко ініціював зустріч з виборцями щодо встановлення загальнобудинкових газових лічильників

Депутат фракції «Солідарність» в Сумській міськраді В’ячеслав Степченко організував зустріч з жителями свого виборчого округу №24, на яку він запросив як мешканців багатоповерхівок,так і експертів, які змогли детально пояснити людям норми закону «Про комерційний облік природного газу», згідно якого й відбувається встановлення лічильників.

В українських мiстах то тут, то там спалахують скандали навколо встановлення газових лiчильникiв. Мiсцевi постачальнi компанiї замiсть iндивiдуальних приладiв облiку блакитного палива в кожну квартиру монтують один – на весь багатоповерховий будинок. Це викликало справедливе невдоволення споживачів в тому числі й в Сумах. Механiзм розподiлу спожитих кубiв люди вважають неправильним.

З огяду на ту ситуацію, яка склалася, В’ячеслав Степченко був ініціатором багаточисельних депутатських звернень до ПАТ «Сумигаз» щодо можливості встановленя індивіуальних лічильників в кожну квартиру. За словами депутата, щоб відповісти людям на всі запитання він зібрав представників будинків округу і запросив експерта Олексія Пархомчука для більш детального обговорення і вивчення ситуації.

Згідно закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повинна проконтролювати виконання газорозподільними компаніями виконання закону, яким передбачено забезпечити 100% встановлення лічильників природного газу до 1 січня 2018 року усім категоріям споживачів. Це питання хвилює 90% мешканців будинків в Сумах.