Володимир Токар запевнив, що «Кадетський корпус ім. І.Г.Харитоненка» буде збережено

Про це голова Сумської облради сказав під час розмови з депутатом фракції «Солідарність» Валерієм Чалим. Той розповів Володимиру Миколайовичу, що до нього надійшло звернення від батьків кадетів, які стурбовані ситуацією, що склалася навколо навчального закладу. Більш того, вони бояться, що таким чином ліцей може бути ліквідований. Тож просять депутата посприяти вирішенню цієї проблеми, захистити честь і гідність закладу, зберегти його для навчання та патріотичного виховання підростаючого покоління.

Голова обласної ради наголосив, що наразі надходять скарги від батьків стосовно поборів у кадетському корпусі та неправомірних дій керівництва закладу. Тому створена робоча група, яка вивчає ситуацію, з’ясовує відповідність оприлюднених фактів, розробляє пропозиції та заходи щодо вдосконалення діяльності закладу та патріотичного виховання кадетів.

«Про закриття ліцею мова не йде, – акцентував увагу Володимир Токар. – Хоча цей заклад підпорядкований Міністерству освіти і науки, ми докладемо максимум зусиль, аби він розвивався і працював. Дійсно, нині стали відомими деякі неправомірні факти, на які ми, як депутатський корпус, не маємо права не  реагувати. Тож комісія дуже ретельно вивчить усі питання і надасть свою оцінку діяльності керівництва кадетського корпусу. Якщо будуть виявлені проблеми, будемо вирішувати питання з керівництвом закладу. Але запевняю, сам ліцей буде збережено».