Депутати «Солідарності» виступили проти порушення регламенту міським головою Конотопу

Голова фракції «Солідарність» в Конотопській міськраді Тарас Омельченко разом з депутатами Конотопської міської ради стали на заваді порушення міським головою Конотопу Артемом Семеніхіним регламенту та застерегли його від порушення законів та Конституції України.

Міський голова Конотопа Артем Семеніхін разом зі своїми однопартійцями з ВО «Свобода» спробував «проштовхнути» проект рішення про саморозпуск міськради, але депутати не пішли на порушення діючого законодавства.

«Саморозспуск ради – це питання не політичне. Це питання законності проекту рішення, який хотіла внести на розгляд сесії фракція «Свободи», аргументуючи його ст. 78 Закону України «Про місцеве самоврядування», незважаючи на те, що в цьому законі такий випадок не прописаний. Отже, міський голова, зрозумівши, що порушує закони України, почав ініціювати через уламки фракції «Свобода» просувати питання «саморозпуску» ради», – розповів Тарас Омельченко.

Питання про повернення до порядку денного не знайшло підтримки у депутатів. Із 34 присутніх «за» сказали 11 депутатів, 22 – проти, 1 – утримався. Фракція «Солідарність» в Конотопській міськраді буде рішуче вимагати притягнути до відповідальності міського голову за порушення регламенту та законів України.