Анатолій Річкаль привітав 15-й батальйон тероборони «Суми» з третьою річницею свого заснування

23 квітня 2014 року був створений 15-й батальйон територіальної оборони Сумської області «Суми» Збройних Сил України, який згодом увійшов до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Відтоді щороку військові святкують День народження підрозділу. Не винятком став і нинішній рік. Тож від імені депутатського корпусу та зокрема фракції «Солідарність» захисників привітав перший заступник голови облради Анатолій Річкаль.

На урочисте шикування біля Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам зібрався керівний та особовий склад батальйону, керівництво області, міста та силових структур, представники депутатського корпусу, волонтерського руху та духовенство.

Анатолій Річкаль подякував військовим за вірну службу, за те, що три роки тому вони одними з перших стали на захист країни і не вагаючись пішли на війну. «Всі ми пам’ятаємо, яка тоді була тяжка ситуація. Втім вас можна з упевненістю назвати справжніми патріотами, бо ви обрали головною метою свого життя захист України. У спеку та лютий мороз ви стояли на позиціях і боронили кожен сантиметр рідної землі. Ви є прикладом мужності і сумчани пишаються вами».

9 2

Водночас Анатолій Річкаль наголосив на тому, що військові повинні бути вище політичних чвар і не дозволяти використовувати ім’я військових та втягувати себе в політику.

Присутні вшанували хвилиною мовчання та поминальним молебнем пам’ять загиблих захисників України.