Активісти «молодіжки» «БПП «Солідарність» ознайомили сумчан з Урядовою програмою «Доступні ліки»

1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки», відповідно до якої пацієнти можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

«Активісти сумської «молодіжки» нещодавно поцікавилися у містян похилого віку, чи знають вони про урядову програму «Доступні ліки» і виявилось, що про неї не чули 3/10 опитуваних дідусів і бабусь… Своїми силами вирішили провести масштабну інформаційну роботу. Ліки та їх доступність мають надзвичайно важливе значення. Тому важливо  надати усю необхідну інформацію населенню. Наше головне завдання – максимально розширити дію програми і донести інформацію про урядову програму мешканцям м. Суми», – зауважує голова молодіжного крила Сумської міської організації «БПП «Солідарність» Олексій Назаренко.

img_6790 img_6825

«Хочемо пояснити людям, на яких умовах ті можуть отримати препарат безкоштовно, або яку суму доплатити, у яких аптеках працює Програма «Доступні ліки», які препарати включені до Програми, та яку суму передбачено до відшкодування. Переліки аптек і препаратів в обов’язковому порядку ми спробували розмістити в нашому інформаційному бюлетені», – розповіла активістка Ксенія Уманська.

img_6768 img_6769