Віталій Савоненко взяв участь у семінар-тренінгу «Конфлікт інтересів: треба знати!»

За ініціативи Національного агентства з питань запобігання корупції у приміщенні конгрес-центру СумДУ відбувся семінар-тренінг. Він був організований у рамках всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії з роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів «Конфлікт інтересів: треба знати!». Участь у тренінгу взяв голова Краснопільської районної організації партії «БПП «Солідарність» Віталій Савоненко.

«Корупція часто пов’язана з конфліктами інтересів. Фахівці НАЗК і ПРООН розробили методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання цього явища. Зараз важливо їх поширити, щоб ті, хто можуть опинитися у двоякій ситуації, розуміли, як це може вплинути на об’єктивність прийняття рішень і неупередженість при виконанні службових обов’язків, а також чим вони ризикують, якщо ігнорують такі конфлікти», – зазначив керівник другого відділу (Східний регіон) Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень  щодо запобігання корупції Ігор Степанов.

Ігор Олександрович надав загальне визначення потенційного та реального конфліктів інтересів, визначив обов’язки та відповідальність сторін, ознайомив присутніх із порядком врегулювання конфлікту інтересів.

Також під час тренінгу учасникам пояснили конкретні типові приклади конфлікту у державній службі та в органах місцевого самоврядування.

DSC_0913 DSC_0929

Віталій Савоненко проявив свою активність, з’ясовуючи окремі питання, що виникають під час роботи.

«Проведення таких семінарів з метою роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів є актуальними як ніколи та стануть корисними для кожного з нас!»- зазначив Віталій Савоненко.