Володимир Токар з робочим візитом відвідав Краснопільську ОТГ

Керівник обласного депутатського корпусу Володимир Токар зустрівся з учителями, медиками, обговорив з ними процес впровадження реформ. Також оглянув декілька поточних інфраструктурних об’єктів та міні-завод металоконструкцій.

Краснопільській громаді є чим похвалитися. По-перше, новий ЦНАП, який обслуговує жителів майже усього району і який надає послуги на виїзді. По-друге, це школа, яка стала учасником пілотного проекту «Нова українська школа». Для участі в ньому відібрали 100 навчальних закладів з України, із них чотири – на Сумщині. Останній навчальний рік первачки вже навчалися за оновленою програмою і в сучасних класах.

На території школи, в рамках проекту, розпочато будівництво майданчику зі штучним покриттям, замінено 180 вікон на енергозберігаючі, встановлено нові двері, відремонтовано дах, триває утеплення фасаду. За словами очільника ОТГ Юрія Яремчука, з обласного бюджету було виділено 208,8 тисяч грн для придбання персональних комп’ютерів та техніки для початкової школи, 240 тисяч грн – на оснащення навчальних кабінетів, ще майже 100 тисяч грн – на оздоровлення дітей району, в тому числі й ОТГ. За допомогу керманич громади подякував у тому числі й голові обласної ради Володимиру Токарю.

«Там, де добре працює керівник, там і життя краще, – відповів голова обласного парламенту. – І допомагати треба тим, хто прагне до покращення. У вашій громаді це дуже відчутно. Варто лише звернути увагу, що всюди йде будівництво, тривають роботи з облаштування стадіону, є порозуміння з районною радою та адміністрацією, що також є серйозним фактором. У вас немає суперечок, навпаки, ви намагаєтеся спільно працювати на результат».

74 225

Під час зустрічі з педколективом тривало обговорення питання укомплектування шкіл в ОТГ і функціонування громади. Більшість запитань було адресовано Юрію Яремчуку. Стосувалися вони водопостачання, пішохідних доріжок, ремонту доріг. Щодо останнього, то керівник ОТГ зазначив: «Це єдина проблема, яку ми самостійно не можемо вирішити». Тож звернувся за допомогою до Володимира Токаря. Той зазначив, у свою чергу, що на Сумщину вперше за багато років виділено 460 млн грн. на ремонт доріг. Є у цьому списку й Краснопільська ОТГ.

Далі – зустріч із медиками. На ній обговорили актуальні питання впровадження медичної реформи в ОТГ, а також проблеми, які виникають у ході реалізації нововведень. Усі присутні погодилися з головою обласної ради, який зауважив, що медична реформа дійсно назріла, оскільки у тому вигляді, в якому була українська медицина, вона залишатися не могла. «Звісно, як і будь-яке нововведення, медреформа також потребує апробації. В ході її реалізації будуть виникати певні питання і проблеми. Але їх намагатимемося спільно вирішити, аби довести медицину до більш сучасного стану», – наголосив Володимир Токар.

510

Однією з найголовніших проблем сьогодні, лікарі назвали відсутність Інтернету в селах та комп’ютерної техніки, аби вчасно внести дані пацієнта, що підписав договір з лікарем, до єдиного реєстру. Також є питання щодо наявності медичних сумок із набором ліків першої необхідності та додаткового автомобілю швидкої допомоги.

Володимир Токар узяв ці питання на контроль.

Серед іншого керівник депутатського корпусу та очільник ОТГ відвідали місцевий міні-завод металоконструкцій. Тут виробляється тротуарна плитка і вироби з металу. Працює на заводі лише 9 спеціалістів, утім краснопільська марка, враховуючи кількість замовлень, відома далеко за межами Сумщини.

Більшість заказів, говорить одна з власниць підприємства, надходить із Західної України. Це і дитячі майданчики, і сцени, і арки тощо.

Спілкуючись із мешканцями та головою ОТГ, Володимир Токар переконався, що багато зроблено у громаді, але ще більше планів на майбутнє. Підсумовуючи побачене, керівник обласного депутатського корпусу зробив висновок, що децентралізація у Краснопільській ОТГ себе оправдала. Тут вдаються і реалізовуються всі заплановані справи.