Партійці БПП роз’яснили липоводолинцям, чому не потрібно зволікати з вибором сімейного лікаря

Партійці Липоводолинської районної організації партії «БПП «Солідарність» провели зустріч з працівниками сільської бібліотеки села Московське щодо обговорення питання вибору сімейного лікаря.

Як свідчить статистика, зазначила партійка «БПП «Солідарність» Тетяна Пось,  на сьогодні в селі з вибором визначилось трохи більше 50 відсотків населення.  Тому під час спілкування визначились, що підписання декларації не слід відкладати, аби отримати фінансування на медичну допомогу в майбутньому. Якщо ж людина свідомо відмовляється підписувати декларацію, їй доведеться з власної кишені сплачувати лікування у сімейного лікаря (терапевта, педіатра).

Крім того, при існуванні об’єднаної територіальної громади буде змога залучати перспективних сімейних лікарів, створюючи для них гарні умови життя і праці, так як кваліфіковані сімейні лікарі готові працювати в сільських громадах, якщо на додаток до хорошої зарплати вони матимуть житло з водопостачанням і опаленням, обладнане місце роботи та відшкодування витрат на пальне для службового транспорту.