В Краснопіллі відкрито меморіальну дошку видатному актору – Михайлу Щепкіну

За ініціативи голови Краснопільської районної організації партії «БПП «Солідарність» Віталія Савоненка та голови Краснопільської ОТГ Юрія Яремчука в Краснопіллі відбулася значна подія – відкриття меморіальної дошки видатному актору, відомому у всьому світі, нашому землякові, дитинство якого пройшло в Краснопільському районі, Михайлу Семеновичу Щепкіну.

З відомостей, знайдених в державних apxiвax, досліджень нашого історика-краєзнавця Олександра Крозира, М.С. Щепкін з 4 років проживав у Проходах, поблизу Тур’ї, де управителем маєтку графа С. Волькенштейна працював його батько Семен Григорович. Їхня біленька хатинка стояла на горі серед вишняку. Тут родина Щепкіних жила близько 30-ти років. Проходи, Тур’я, Миропілля, Охрімівка (Успенка) були для Михайла Семеновича найпам’ятнішими, адже тут він спізнав перше людське щастя, насамперед особисте. Звідси почався його шлях у велике мистецтво, що стало смислом його життя. Про це свідчать  згадки подружжя Щепкіних  про ті роки. Пам’ять про актора свято шанують земляки.

Тож на урочисте відкриття меморіальної дошки, яка тепер прикрашатиме фасад Краснопільського районного Палацу культури, зібралося чимало жителів селища. Взяли участь в урочистостях голова районної організації партії «БПП «Солідарність» Віталій Савоненко та Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук.

Почесну місію  відкрити меморіальну дошку доручили В.О. Савоненку, Ю.А. Яремчуку та О.В. Козирю.